کارت ویزیت یکی مهم ترین ابزارها برای معرفی کسب و کار شما به مشتریان و مراجعین تان است، لذا در طراحی و تهیه آن باید حساسیت بالایی به خرج دهید تا این کارت بتواند تأثیر بسزایی بر روی جذب مخاطب داشته باشد. این کارت ها از کاغذهای مخصوصی تهیه می شوند که به راحتی دچار آسیب نشده و ماندگاری خوبی دارند.
اگر شما نیز قصد دارید برای خود یک کارت ویزیت منحصر به فرد و ایدهآل طراحی کنید که همه اصول طراحی کارت ویزیت در آن رعایت شده است، با ما در این مقاله از وبسایت ماهور گیفت همراه باشید.
اصول اولیه طراحی کارت ویزیت
همانطور که ذکر شد در طراحی یک کارت ویزیت استاندارد باید اصول خاصی رعایت شود تا ضمن برخورداری از کیفیت، تاثیر قابل توجهی روی جلب نظر مخاطب داشته باشد. به جرات می توان گفت که این کارت یک راهکار تبلیغاتی عالی نیز به حساب می آیند و چنانچه از طراحی اصولی برخوردار باشند، بهترین عملکرد را خواهند داشت. در ادامه به نکات مربوط به اصول طراحی کارت ویزیت اشاره کردهایم.
1- رنگ و سایز کارت ویزیت
معمولا در تهیه کارت ویزیت، فایل چاپ شده از کاغذ و سایز مشخص برخوردار است. سایز کارت ویزیتی که در شرایط استاندارد تهیه می شود دارای ابعاد 9.5 در 5.5 و همچنین 4.5 در 8.5 سانتی متر است. اگر قصد دارید طراحی کارت ویزیت در فتوشاپ انجام دهید، بهتر است سایز 1039 در 697 پیکسل را برای صفحه طرح خود انتخاب نمایید.
این سایز استاندارد بوده و خروجی باکیفیتی را به شما تحویل خواهد داد. این سایز موجب می شود که حجم فایل نیز کاهش یابد. شما می توانید با مشاورین ما در مجموعه ماهور گیفت تماس بگیرید و سایز مطلوب را دریافت نمایید.
2- تعیین محل برش
یکی دیگر از اصول طراحی کارت ویزیت تعیین محل برش است. گاهی شاهد این هستیم که نوشته های روی کارت ویزیت خیلی به محل برش نزدیک هستند. این موضوع ظاهر جالبی به کارت نداده و ممکن است مشتری و مخاطب احساس کند با بی توجهی و کم اهمیتی مواجه شده، لذا اگر طراح هستید در نظر بگیرید کارت ویزیت را برای چاپ شدن طراحی کرده اید، نه برای نمایش در سیستم و کامپیوتر!
پس برای اینکه مطمئن شوید کارت ویزیت شما به همانصورت که انتظار دارید چاپ می شود، 3 میلی متر از فضای طرح را خالی بگذارید. این کار را میتوانید توسط رولرهای فتوشاپ انجام دهید. در این صورت خطای دستگاه چاپ طرح شما را خراب نخواهد کرد.
3- عدم استفاده از حاشیه
کارت های ویزیت به حاشیه نیاز ندارند، پس سعی کنید این مورد را از طرح خود حذف کنید. اکثر چاپخانه ها و دستگاه های چاپ دارای خطای بالا در زمان برش محیط اطراف طرح هستند. اگر طرح کارت ویزیت بدون حاشیه باشد، این خطا به طرح شما آسیب نزده و زیبا و باسلیقه خواهد بود.
4- رنگ مناسب
استفاده از رنگ مناسب نیز یکی از مهمترین اصول طراحی کارت ویزیت محسوب میشود که نیازمند خلاقیت و سلیقه خوب طراح است. ولی باز هم در انتخاب رنگ باید اصول کارت ویزیت را مد نظر قرار دهید. اولین نکته در این زمینه، استفاده از رنگهایی است که در لوگو شرکت یا کسب و کار مورد نظر وجود دارد.
پس اولویت با رنگهای محدودی است که در برند بوک شرکت و مشاغل مختلف مشاهده می کنید. دومین نکته مربوط به روانشناسی رنگ ها است. سنخیت رنگ با حرف و محتوایی که روی کارت درج می شود خیلی اهمیت دارد. نکته یا اصل سوم در انتخاب رنگ کارت ویزیت، تناسب آن با ذوق و انتظار خواننده است.
5- خوانا بودن متن
کارت ویزیت ها انتقال دهنده یک پیام مهم هستند و همانطور که ذکر شد قرار است معرف شما و حرفه تان باشند. روی این کارت کوچک قرار است اطلاعاتی مربوط به آدرس و شماره تماس درج شود. تصور کنید که یک فرد مسن قرار است از این کارت استفاده کند، اگر محتوای درج شده روی آن کوچک یا ناخوانا باشد، قطعا این شخص در صورت ضعیف بودن چشمانش با مشکل مواجه خواهد شد.
لذا با در نظر گرفتن این موارد باید کارت ویزیت را طبق اصول استاندارد و مناسب برای همه افراد طراحی و چاپ کرد. یکی از عواملی که موجب تشدید ناخوانایی نوشته ها می شود، استفاده از سایه و نیم سایه است. گاهی نیز عملکرد ضعیف دستگاه چاپ موجب بی کیفیت شدن کار نهایی شود. بنابراین پیشنهاد می شود که از ترکیب رنگ ها استفاده کنید تا نوشته ها برجسته و چشمگیر شوند.
6- محتوای کارت ویزیت
اطلاعاتی که روی کارت ویزیت درج می شوند از اهمیت بالایی برخوردار هستند چرا که توسط این محتوای درج شده شامل و کسب و کارتان معرفی خواهید شد. این اطلاعات عبارتند از:
- نام برند: نام خود یا شغلتان که تمایل دارید توسط آن شناخته شوید.
- تخصص: زمینه فعالیت و تخصص خود را ذکر نمایید. بهتر است از یک کپی رایتر کمک بگیرید تا یک جمله کوتاه به شما پیشنهاد دهد.
- اطلاعات تماس: برای این بخش راه های ارتباطی خود نظیر شماره تماس، ایمیل، آدرس، آدرس سایت و شبکه های اجتماعی را ذکر کنید.
- سایر اطلاعات: خلاقیت در طراحی کارت ویزیت می تواند تاثیر بسزایی در جلب مخاطب داشته باشد؛ به عنوان مثال می توانید از کدهای QR استفاده کنید تا با اسکن آن ها کاربر به سرعت به لینک مد نظر شما وصل شود.
7- ذخیره فایل طراحی شده
به عنوان طراح کارت ویزیت شما باید طرحی را به چاپخانه ارائه دهید که از آن رضایت داشته باشند. چاپخانه ها معمولا درخواست های مختلفی دارند و طرح ذخیره شده را با فرمت های متنوع نظیر PSD، JPG یا PNG سفارش می دهند. اما استاندارد بودن فرمتی که به چاپخانه تحویل می دهید مهم ترین نقش را دارد.
بهترین کیفیت همیشه مربوط به فرمت Tiff بوده چرا که این فرمت با زبان دستگاه چاپ سازگاری دارد. در صورتی که چاپخانه تغییر روی طرح شما ایجاد نمی کند، بهتر است که فایل طرح را بهصورت PSD نیز به آن ها تحویل دهید.
نتیجهگیری
باتوجه به پیشرفت تکنولوژی و استفاده از دستگاه های مدرن با قابلیت بالا، باز هم چاپخانه ها برای چاپ سفارشات خود با مشکلات رایجی روبرو هستند. اینجاست که نقش شما بهعنوان طراح برای رعایت اصول طراحی کارت ویزیت باکیفیت پررنگ می شود.
هرچه فایلی که شما تحویل چاپخانه می دهید باکیفیت تر و استانداردتر باشد، خروجی نهایی رضایت بخش تر خواهد بود. پس اگر هدفتان از طراحی کارت ویزیت، جلب رضایت مشتری و کمک به پیشرفت وی در کسب و کارش است، تمام تلاش خود را برای رعایت اصول طراحی کارت ویزیت به کار ببندید.
طراحان ما در مجموعه ماهور گیفت با تسلط کامل بر این اصول و استفاده از برنامه های و نرمافزارهای طراحی پیشرفته، همیشه سعی کرده اند تا بهترین طرحها را طبق استانداردهای موجود ارائه دهند.